DINE FAVORITTOPPSKRIFTER

Her er den servert med salat, bakt potet og peppersaus. Fileten et oppskjært og servert i en frityrstekt hvetetortilla

Hjemmelaget Bearnaise

Smelt smør i en gryte over svak varme. Smør skiller seg etter hvert, hvor det klarede smøret blir liggende på toppen og hvitt melkestoff synker til bunns. Ta forsiktig av det klarede smøret med en øse og ha det over i en annen kasserolle. Hold det varmt. Ha hvitvin, eddik, sjalottløk, pepper, vann, og estragon i en liten kasserolle og kok det inn til du har ca. 1/2 dl væske igjen. Sil væsken over i en bolle. Sett bollen over en kasserolle med kokende vann. Se til at bollen ikke har kontakt med vannet. Ha i eggeplommer og pisk kraftig til blandingen tykner. Ta kasserollen av platen og spe forsiktig med klaret smør under stadig pisking. Start med noen dråper og øk mengden etter hvert. Når alt smøret er spedd inn har du fått en tykk saus.


Helstekt indrefilet

Renskjær fileten for hinner og gni den godt inn med salt og pepper. Brun fileten godt på begge sider i en varm stekepanne med smør. Legg fileten i en ildfast form og stikk inn et steketermometer. Sett formen i stekeovnen på 125 °C. Fileten er lite stekt ved 55-60 °C, medium stekt ved 60-65 °C og gjennomstekt ved 70 °C. La gjerne fileten hvile i 15 minutter før du skjærer i den.

Server gjerne en slik rett med hjemmelaget Bearnaise. Steke poteter er også godt til. Ikke server denne retten godt stekt. 

Smak til med salt, pepper og evt. litt sitron om du ønsker mer syre. Vend inn hakkede urter og server sausen med det samme. Sausen kan holdes varm frem til servering ved å oppbevare den i et vannbad som holder ca. 60 °C. Husk at det ikke må bli for varmt. Da sprekker den. Skulle det skje, kan du prøve å piske inn litt kaldt vann.