GRANADA

Andre severdigheter er katedralen reist i perioden mellom 1523 og 1703, det kongelige kapell med Ferdinands og Isabellas gravsteder og det kongelige lystslott Généralife med sine vakre hageanlegg.

Besøker du gamlebyen Albaicin på andre siden av elven for Alhambra, vil du oppleve trange, krokete gater med hus i arabisk stil.En by vel verdt et besøk. 


Granada er en by som ligger ved foten av Sierra Nevada i det sydlige Spania med ca 250 000 innbyggere. Byen er verdensberømt for sin kunst, kultur og vitenskap.
Byens største attraksjon er Alhambra, ett av de beste eksempler på stor islamistisk kunst og arkitektur. Bygget ligger på en høy klippe og var mauriske kalifers residens, reist i perioden mellom 1248 og 1390. Yttermurene gir anlegget et festningsaktig preg, mens det innvendig er rikt dekorert.


I nordøst bor sigøynere i huler i kalkfjellet Sacro Monte. Andre flotte områder er Plaza Bib-Rambla, eller en stopp innom byens arkeologiske museum, det såkalte Casa del Castril og det arabiske badet, Baños Árabes