KAPP VERDE

Kapp Verde øyene har god norsk sommertemperatur året rundt, uten de alt for store temperatursvingningene. Øyene er et eldorado for vindsurfere, hvor dykking også er populært, ikke minst på grunn av at det er flere skipsvrak rundt øyene.

Øyriket har vært portugisisk koloni, og ikke hele historien er like lys. Det ble drevet omfattende slavehandel på Kapp Verde. Senere ble saltutvinning en viktig inntektskilde. Hvalbåter stoppet og provianterte på øyene på 1800 tallet, engelskmennene opprettet et lager av kull på øya Sao Vicente, og de satte sitt preg på øya. Ønsker man en litt mer aktiv ferie vil vi anbefale fotturer. Det er ypperlige områder for spennende fotturer på Santo Antãos ville fjell.

Hvis du ønsker å reise til en "tropisk" øy, kan vi absolutt anbefale en reise til Kapp Verde.Kapp Verde er ei øygruppe i Atlanterhavet vest for Senegal og består av 8 store og 10 mindre øyer. Disse øyene innbyr til avslappende ferie med fantastiske strender og hoteller som er hentet fra 1001 natt. 

Havfiske er også mulig, det er mange som driver med utleie av båter. En reise til Kapp Verde vil nok også gi kreditkortet ferie. Dette er ikke stedet for den store shoppingen, men vi anbefaler gjerne at man stopper et par dager i Lisboa på vei hit så får man enda mer ut av ferien. TAP Air Portugal har en gunstig flyrute via Lisboa, og flytidene er slik at man kan fly videre samme dag om man foretrekker det. 

Et annet alternativ er å reise til Fogo og bestige majestetiske Pico de Fogo på 2.829 moh. Halvparten av de nærmere 495.000 innbyggerne på Kapp Verde bor på Santiago. Her ligger også hovedstaden Praia. Språket er kreolsk, en blanding av afrikansk og portugisisk, mens det offisielle språket er portugisisk. Som turist klarer du deg godt med engelsk, da de som arbeider på hotell, i butikker og på restauranter snakker engelsk.

Mer info og hotelloversikt finner du i StarTour sin katalog