KARPHATOS

Et godt tips er å leie bil, kjøre oppover gjennom de mange landsbyene for å oppleve alle sidene ved livet på Karpathos. 
Det går fly fra Athen, Rodos, Kassos, Kreta og charterfly fra Norge til Karpathos. Båt går jevnlig til og fra Pireus og flere andre øyer i egeerhavet og fire ganger i uken fra Rodos og Kreta.

På Karpathos kan man ta lange spaserturer og gå på oppdagelsesreise i de mange koselige landsbyene, hvor mange av husene i landsbyene er små og tradisjonelt greske. De tradisjonelle greske husene har gjerne en slags utstilling, et rom som er fylt opp av gammelt gresk interiør osv., som går fra generasjon til generasjon. Dette er gjerne medgiften til døtrene i huset og som aldri blir brukt, men går videre til neste generasjon. Som på de andre Greske øyene


Karpathos er ei øy med forholdsvis lite turisme og gir deg følgelig følelsen av det virkelige Hellas. Øya ligger mellom Rhodos og Kreta, er 50 km lang og 11 km på sitt bredeste.

Det store utelivet finner man ikke her, men i hovedstaden Pigadia er det noen barer og klubber. 
Rettene som serveres på de mange greske tavernaene er god tradisjonell gresk mat som holder høy kvalitet. 
I Pigadia kan du kjøpe broderte duker, trendy klær og sko. Det er også noen få butikker rundt om i landsbyene på øya, hvor du finner en del håndlagde suvenirer og hjemmelagde klær. Keramikk, bearbeidet ull, leker og kjøkkentøy er også noe av det man kan finne rundt omkring i landsbyene og butikkene.

Middelhavskysten