MALLORCA

Mange reiser her på dagstur fra Palma. Andre bruker hele ferien sin i den lille havnebyen på Mallorcas vestkyst. Vil du på dagstur kan du ta toget fra Palma til Soller, det er en opplevelse i seg selv. Les mer om dette nederst i saken. Soller er den større nabobyen til Port Soller, den ligger 5 km fra havet, ved kysten finner du Port Soller som er stedet der hotellene tar i mot sine badegjester. Port Soller er en havneby som er en 10 minutters trikketur fra Soller. Trikken går flittig og koster €4 hver vei.

I Soller kan du vandre rundt i trange gater og nyte livet på en rolig fortauskafé. Her får du pulsen ned.

Port Soller
Port Soller fremstår i dag som en rolig turistby som er rettet mot barnefamilier og eldre par. Port Soller har en strand som er noen hundre meter lang som domineres av familier som leker og koser seg i sanden. I tillegg er det Port Soller sin marina som utgjør det pene havneområdet i Port Soller. Langs stranden og havnen er det en promenade som er fyllt med en 10-15 ulike kafeer og restauranter. Svært få av dem ser noe særlig fristende ut om du vil ha mer enn retter der chips og ketchup følger med. De beste restaurantene langs promenaden i Port Soller ligger i på den enden av promenaden ved marinaen. Her ser det litt mer forseggjort ut og det er tapas og andre spanske spesialiteter på menyene.

I tillegg til området ved stranden og marinaen er det noen restauranter og butikker i sidegatene opp fra promenaden.

Opp i høyden

 • Valldemossa er Catalina Thomas ' fødested. Hun er den eneste katolske helgen fra Mallorca og er gjenstand for en utstrakt dyrking her. Rundt omkring i landsbyen er det utplassert en mengde fargerike fliser påmalt legender om henne.
 • I Valldemossa ligger kultursenteret Costa Nord, som ble opprettet på initiativ av den amerikanske skuespilleren Michael Douglas. Senteret gir informasjon om naturen i den mallorkinske fjellkjeden Serra de Tramuntana og om regelmessige kulturelle evenementer. En stedlig spesialitet er en drikk laget av mandler og et bakverk laget av poteter


  Valldemossa

   Årlig besøker mer enn 100 000 turister landsbyen, ikke minst for å bese klosteret der Chopin og Sand bodde under deres ca. to måneder lange opphold. Klosteret er ombygd for turister, og etablissementet stiller ut typiske mallorkinske gjenstander og «Chopin-relikvier».Mallorca. Stedet ligger nordvest på øya i regionen (comarca), Serra de Tramuntana. Kommunesenteret er en fjellandsby som også bærer navnet Valldemossa. Stedet er kjent for et opphold den polske komponisten Frederic Chopin og den franske forfatterinnen George Sand hadde her vinteren 1838/39. Sand skrev senere boken En vinter på Mallorca, hvor hun beskriver landskapet i svært maleriske vendinger, men gir et ufordelaktig bilde av befolkningen, som var svært reserverte overfor det ugifte paret.

  Alcudia

  Langstrakte strender, fantastisk solnedgang og lange kvelder.

  Pizza og lasagne

  Strandpromenaden i Alcudia består av en rekke restauranter og spisesteder i noelunde uniform utforming. Her er det pizza, kjøttretter, lasagne, alt servert med chips - som gjelder. I tillegg er det en rekke butikker som selger kald drikke og annet nødvendig strandutstyr som parasoller, bademadrasser og leker.


  Hvem besøker Alcudia?

  Det er mange skandinaver som reiser til Alcudia. Svensk, dansk og norsk er språk du vil høre i løpet av en liten spasertur langs stranden. VG, Se og Hør og Allers selges på flere strandkiosker. I tillegg til de skandinaviske turistene, er det mange engelskmenn og tyskere i Alcudia.

  • Alcudia for charterreisende er utvilsomt det som spanjolene kjenner som "Port Alcudia." Byen Alcudia ligger 2-3 km fra sjøen, mens den delen som ligger ved stranden og havet blir omtalt som Port Alcudia. Her er både den flere kilometer lange stranden, flere marinaer, samt ferjeterminal som frakter deg mellom Alcudia og naboøya Menorca.

  • Strandpromenaden er bred og vakker. Palmer er plantet for hver 10. meter, og det er mange fine detaljer å legge merke til. Hotellene i Alcudia ligger gjerne 1- til to kvartaler opp fra stranden. De fleste er mellom 3- og 5-etasjer høye, og de er dermed ikke så dominerende i landskapet. Ja, Alcudia er en turistmaskin, men det er gjort på en skånsom måte.  Selvopplevd meget bra hotell på stranden.

  Paraiso de Alcudia