MEDJUGORJE


Navnet Međjugorje er av bosnisk opprinnelse og kan oversettes til «stedet mellom fjellene». Med høyde over havet på 200 meter har stedet en mild middelhavsklima. Byen består av en etnisk homogen kroatisk befolkning på rundt 4000 mennesker.

Er du på ferie i eller rundt Split i Kroatia, anbefales det å ta en tur over fjellet, via Medjugorje til Mostar. Noen av reiseselskapene har dagsturer over til Mostar, enten langs kysten eller over fjellet.

Byen er stoppested for mange katolske pilgrimmer hvor Jomfru Maria skal ha åpenbart seg for noen år siden. Byen ligger på veien mellom Sarajevo og kysten av det tidligere Jugoslavia i det vestlige Hercegovina, rundt 25 km sørvest for Mostar og nær grensen til Kroatia. I dag er byen mest kjent for være stedet hvor helgenen Jomfru Maria etter sigende skal ha vist seg seks ganger siden juni 1981, og byen blir i dag besøkt av pilegrimer fra hele verden.

Her finner du også et herlig spise og overnattingssted bygd I stein, med utsikt til fjellet hvor Jomfru Maria åpenbarte seg.