OLIWA

Gdansk Oliwa

Er du i Gdansk, Sopot eller Gdynia anbefales det absolutt en tur til Oliwa.

Alt dette finner man også i Gdansk, så besøket i Oliwa bør være stedet for kulturelle innslag. Bor du i Sopot eller Gdynia, er det toget som er raskeste fremkomstmiddel. Pris fra Gdynia er ca. kr. 12.- og et par kroner rimeligere fra Sopot.

  • Tog er et enkelt alternativ. Det starter fra hovedstasjonen ved gamlebyen, vis a vis Hotel Scandic, men du kan også gå på ved Galleria Baltica.Samme lokaltog til Sopot og Gdynia. Fra jernbanestasjonen går du rett opp til hovedveien. Krysser veien og over til trikkestasjonen. Fra trikkestasjonen krysser du veien og går inn i parken. Følg stiene i parken til du kommer til museet og katedralen- Orgelkonsert hver dag kl. 12.00

På bildet til høyre ser du orgelet, som har mange bevegelige figurer som spiller trompet, bjeller osv. Her vil du opplave en orgelkonsert som fullstendig tar pusten fra en.

  • Oliwa er ikke et sted man reiser til på shopping, men et lite sted med lokale butikker og hovedatraksjonen er museet og katedralen. Er man i tillegg interessert i shopping, må man en holdeplass nærmere Gdansk til Olivia, hvor man finner shoppingsenter og mer bypreg.

Mellom en klynge av trær og brede alleer, ligger klosterbygninger og museer tett i tett. Her finner du også hviskende grotter, gamle møller, palmehuset og en fantastisk park med sildrende bekker og blomsterarrangement. Her ligger også en stor katolsk kirkegård. Fra Gdansk bruker du trikk 6 eller 12.

  • Katedralen ble bygget i romersk og gotisk stil. Det sies å være den lengste kirken i verden. Den er best kjent for sitt orgel, som også inkluderer bevegelige engler, stjerner og solen. Katedralen inneholder 23 altere i tre ulike arkitektoniske stilarter - renessanse, barokk og rokokko. Ikke glem å besøke den fantastiske katedralen i Oliwa.