RONDA

Er du på ferie på Solkysten eller Costa Blanca og vil ta en biltur, er dette et sted å anbefale.

Fra Ronda til Malaga, er det cirka 100 km Byen ligger rundt 750 moh. Og den er delt i to av en 120 meter dyp kløft. Kløften med navn El Tajo  med en tilhørende liten elv, skiller den eldre bydelen La Ciudad fra den yngre El Mercadillo. Det finnes 3 broer over denne kløften, Puente Nuveo fra 1793, Puente Viejo (Puente de la Mina) fra 1616 og Puente árabe (Puente de San Miguel) fra romertiden. Puente Nuevo er vakker og utsikten over kløften er spektakulær. Dette er den viktigste grunnen til at Ronda er en svært populær turistby på alle tider av året. Både Ernest Hemingway og Orson Welles tilbrakte i sin tid store tidsperioder i denne byen.


Ronda er en liten by i det sørlige Spania med ca. 36000 inbyggere. Byen tilhører provinsen Malaga, som ligger i den regionen Andalucia. Den er en av Spanias eldste byer, og den regnes som tyrefektingens vugge.


Siden byen ligger på en fjelltopp så er selvsagt utsikten fantastisk.  Den tredje store attraksjonen her er tyrefekterarenaen, som visstnok skal være en av Spanias eldste og mest berømte. 

En by som er vel verdt turen fra kysten.