SPANIA

Lange finkornede strender finnes nær Malaga, Huelva og Almería i sør som nær La Manga. Hvis du søker feriebyer, er det masser av overfylte strender på Costa de la Luz og Costa del Sol. Spesielt spennende er kanskje også Almerimars havn med hyggelige barer, like sør av Almeria.

Mer unik arkitektur kan finnes i Córdoba, Salamanca, Granada, Toledo og Madrid.

Hvis du heller søker etter å få masse med frisk luft, er Spania fylt med sjanser å besøke naturparker eller andre turmuligheter. Pyreneene omkring Aragónområdet, er de beste områdene for å gå på lange vandringsturer. Andalucía består av en fjellkjede som har sitt luksuriøse ski anlegg nær Granada. Ski sport er mulig fra november til mai. Når du kommer inn med bil får du en fantastisk utsikt over byen, med slottet Alhambra ruvende over byen. Ferierer du ved kysten, anbefales en biltur opp til Granada.

Mellom Guadix og Baza (berømt hestemarked) kan man finne huleboliger, hulehotell, og flotte skogparker. Nord og mellom disse byene er det fortsatt uutforskede ørkenlandskap, med landsbyer man til og med kanskje ikke finner på noe kart! Riksveisinfrastrukturen i denne "ville" delen av Andalucia er godt utbygd.

Spanske mennesker er hjertevarme og gode til å kommunisere med hvem som helst. Du vil ikke ha noen problemer med å bli kjent med noen, særlig i storbyer som Madrid eller Barcelona. Spanjolene tilbringer vanligvis en del tid på en lokal bar på morgenene og i kveldene.

Mallorca er vel den mest kjente av øyene, hvor Valdemossa, Port de Soller, Inca, Porto Cristo og selvfølgelig Palma må besøkes. Inca er kjent for sin lærproduksjon, Porto Cristo for dragegrottene og Soller for sitt tretog, som går mellom Soller og Palma.

Menorca er lillebror av disse øyene, og et paradis for badende med feriemodus. Mange flotte viker og strender og et roligere natteliv enn på Mallorca.

Klikk på bildene for mer info

Booking.com